Ontdek Brussel met een woontour

Zoekt u uw ideale plek in Brussel? Ga mee op woontour, een rondleiding met de bus of de fiets door de Brusselse wijken.

Wat is een woontour?

Op een woontour komt u meer te weten over huren en kopen in Brussel. U krijgt praktische informatie over openbaar vervoer, winkels en groen, de sfeer van een buurt en nog veel meer.

Bij de meeste woontours gaan we twee keer op huisbezoek bij mensen die in Brussel wonen. Zij vertellen over hun ervaring met de grootstad.

Voor 7 euro gaat u mee met een bustour. Een broodjeslunch krijgt u erbij. Voor 5 euro gaat u mee met een fietstour of een wijkwandeling, zonder lunch. U kunt wel gratis een fiets reserveren.

Ervaren gidsen van Brukselbinnenstebuiten begeleiden de woontours.

woontour

Nieuwe woontours voorjaar 2020

Vanaf vrijdag 13 maart tot en met donderdag 30 april worden de woontours geannuleerd.

Om de verspreiding van het coronavirus (covid-19) tegen te gaan, gaan de woontours voorlopig niet door. Ingeschreven deelnemers krijgen een bericht.

U kunt wel nog inschrijven voor de woontours na 30 april. Klik bij de gewenste tour rechts op de knop 'inschrijven'. Hebt u al eens iets bij de VGC gereserveerd (bv. speelpleinen, activiteiten in gemeenschapscentra)? Dan kunt u inloggen met uw bestaande gebruikersnaam en paswoord.

In het najaar volgen er nog drie fietstours en drie bustours. Dat programma komt later online.

Meer over Wijkwandeling - Wonen rond het Weststation

Wijkwandeling - Wonen rond het Weststation

Wijkwandeling - Wonen rond het Weststation
Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, annuleren we ook deze woontour. We weten op dit moment nog niet zeker tot wanneer de maatregelen duren.
Meer over Fietstour 'Cohousing in Brussel'

Fietstour 'Cohousing in Brussel'

Fietstour 'Cohousing in Brussel'
Wilt u meer weten over ‘cohousing’ in Brussel? U hebt een eigen appartement maar deelt ook enkele ruimtes: een tuin, logeerkamer, keuken ... Tijdens deze woontour nemen we u mee langs enkele concrete projecten.
Meer over Fietstour 'Brussel in het groen'

Fietstour 'Brussel in het groen'

Fietstour 'Brussel in het groen'

U wilt wonen in de stad, maar ook genieten van rust en natuur? Dat kan. Fiets met ons mee door Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Elsene en Sint-Gillis waar bos, park en beton elkaar afwisselen.

Meer over Fietstour 'Brussel met kinderen'

Fietstour 'Brussel met kinderen'

Fietstour 'Brussel met kinderen'

U wilt graag in Brussel wonen, dat is handig voor de (toekomstige) kinderen. Welke voorzieningen zijn er? En is er genoeg speelruimte en groen in de buurt? Op deze woontour verkennen we de kanaalzone, Laken en Jette.